ASALNI VETERINARIYA SANITARIYA EKSPERTIZASI
Keywords:
Asal, shakar qiyomi, kristallanish, shakar asali, bijg‘ish, tla, dekstrin, saxaroza, azotli, invert shakar protez, diastaza.Abstract
Ushbu maqola, asalni veterinariya sanitariya ekspertizasi mahsuloti inson salomatligi uchun muhim asal oziq-ovqat mahsuloti bo'lib, uning sifatini aniqlash va xavfsizligini baholashda veterinariya-sanitariya ekspertizasi katta ahamiyatga ega. Shuning uchun, ushbu maqolada asal veterinariya sanitariya ekspertizasining so‘ngi yutuqlari ko’rsatilgan.
References
Chorvachilik mahsulotlarini standartlashtirish,metrologiya va sertifikatlash asoslari fani bo‘yicha o‘quv uslubiy majmua Samarqand -2021.
V.Brovarskiy, Sh.Suyarqulov, Ya. Brindza, V.Otchenashko. “Asalarichilikda tajriba ishlari” Toshkent-2021-yil.
A.I.Isamuhammedov. Asalarichilik. “Oʻqituvchi” 1995-yil.
S.M.Murodov. Qishloq xoʻjalik mahsulotlarining veterinariya sanitariya ekspertizasi, qayta ishlash texnologiya asoslari va standartizatsiyasi. Darslik. Samarqand, 1997-yil.
S.M.Murodov. Veterinariya - sanitariya ekspertizasi. Darslik. Samarqand, 2006 yil.
A.I.Isamehammedov, X.K.Nikadambayev. Asalarichilikni rivojlantirish asoslari. Toshkent, 2013-yil.
S.M.Murodov, F.B.Ibragimov, S.F.Xoliqov, Achilov.O.E. Veterinariya-sanitariya ekspertizasi fanidan laboratoriya mashgʻulotlarini bajarish boʻyicha uslubiy qoʻllanma. Samarqand, 2017- yil.
O.Turaev «Asalari qishlovi» «Zooveterinariya» jurnali 2008 yil № 1 son 46-47-bet.
S.Nazarxujaeva «Asalari kasalliklari» «Zooveterinariya» jurnali 2008 yil № 4 son 16-17-bet.
SH.Kamolov «Asal» mavzusida «Zooveterinariya» jurnali 2008 yil № 8 son 39-bet.
O.Turaev «Asalari zaxri va uning xususiyatlari» «Zooveterinariya»
jurnali 2009 yil № 6 son 45-46-betlar.